Jösses amalia

12:59
13/10 2010
? 4
Har ni sett bettet som Eric Lamaze använder på sin häst Hickstead? Nu snackar vi seriös hävstångseffekt! Jisses amalia.



Kommentarer
Postat av: Agnes

Ja det såg lite konstigt ut...

Men vet du hur bettet funkar då?? Det knske inte alls är så skarpt!...- Jag vet inte men, men...

2010-10-13 @ 15:04:52 / http://ponyjumper.blogg.se/
Postat av: Filippa

Det undre med långa skänklar är inte ett bett, det är ett hack. Ett kombinationsbett helt enkelt. Hacket sitter inte i munnen. Han har ju delta på det dessutom, då sprids effekten ut ännu mer.

2010-10-17 @ 18:59:23 / http://filippashastliv.blogspot.com
Postat av: Elin

Egentligen så är det ju inte så skarpt! Iom med att han rider på ett hack och vanligt bett! Klart att ett hack med långa skänklar är skarpare än ett vanligt ponnyhack! Och precis som föregående talare skriver så har han ju delta på= Effekten sprids ut! ;)

2010-10-26 @ 19:40:38 / http://enyholm.blogg.se/
Postat av: Jennie

Fast eg blir det inte skarpare med längre skänklar för om du flyttar handen fem cm bakåt när du rider med en lång sknkel så vrider sig inte bettet (i detta fall hackamoret) speciellt mycket men om du har hälften så långa skänklar och drar lika mycket så blir förskjutningen bakåt av skänkeln dubbelt så lång. Du själv kanske känner motståndet lite mer och blir kanske lite mindre stark på korta skänklar men en lång skänkel är mycket mer skonsam vid en rörig hand, dessutom hindrar bettet i munnen ryttaren att flytta handen så mycket bakåt, det stoppar och då blir hävstångseffekten ganska liten på denna kombinationen. Hade skänkeln varit kortare så hade den reagerat snabbare och mer på samma rörelse från handen.

2010-11-16 @ 22:46:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: