Strömsholm, andra besöket
Lite sent som vanligt, men här kommer litegrann om vad vi pysslade med under andra besöker på Strömsholm. Först och främst kan jag säga att det var riktigt skönt att ha koll på tågbyten, spårnummer osv, kände mej rutinerad när jag snabbt och smidigt direkt gick nästa tåg utan att irra runt på tågstationerna som en yr höna.
Iallfall, började första dagen med koll av hemuppgift. Inte så mycket direkt utan diskuterade bara igenom lite djurskyddsfrågor och signalementsbeskrivningar. Efter det hade Linda vår huvudlärare genomgång av exteriör, fysiologi och hälso- och sjukvårdslära. Exteriör och fysiologi gick hon bara igenom lite lätt, vi ska läsa på det tills nästa träff på egen hand. Hälso- och sjukvårdläran är ett stort kapitel som vi kommer fortsätta jobba med även nästa träff.
Efter middag på Gula Hästen (en affär/café/resturang på området) var det dags för lite förevisningar i stallet. Började med att Linda visade oss hur man visar häst för hand och efter det så gick Viktoria, som är stallförman i norra och södra stallet, igenom dekorativ hästvård. Visst har jag bra koll redan på hur man korrekt visar upp häst vid hand och knoppa och annan dekorativ hästvård är inte heller några nyheter för mej. Men när man sen gör yrkesprovet så är det små detaljer som är viktiga, man måste ge ett professionellt intryck så det är ju bra att få en genomgång på hur det verkligen ska vara.
På kvällen var det precis som förra gången mys i Thottska villan och såklart massor med hästprat. Haha, det är underbart att umgås och prata med människor som är precis lika nördigt insnöade på hästar som jag är! Alla har så olika upplevelser, någon jobbar på naturbruksgymnasium, en annan håller på med ardennrar, någon kör trav och en fjärde håller på med uppfödning och det gör ju att man har väldigt olika erfarenheter.
Morgonen efter var det en från ridsportförbundet som gick igenom allt vi behöver veta för att göra yrkesprovet. Jag har läst endel om det innan, men det var jättebra att få en klar bild av det nu när man är lite mer insatt. Det är ganska höga krav som ställs, men är man bara väl förberedd så ska det inte vara några problem. Ett moment som brukar ingå är att på 20-30 minuter ska man knoppa, rykta, linda och sadla och tränsa. Att linda ben är inga problem, det kan jag ordentligt. Men att göra fina, hållbara knoppar på tid - det får jag allt träna lite på....
Innan det var dags att åka hem så gick vi igenom hästens parasiter, avmaskning, vaccinationer och smittspridning. Inte den trevligaste genomgången, men helt klart lärorik.
Tyvärr blev det inte så jättemånga kort. Fanns helt enkelt inte tid att gå runt bara för att fota så fick göra det lite snabbt på vägen är vi gick mellan villan och lektionssalarna.
Hippologer rider dressyr
Elevstallet, där var och varannan kuse är minst på SM nivå...
Norra och södra stallet i morgondimma
Gaveln på vita ridhuset. Sveriges äldsta fortfarande brukbara ridhus. Byggdes på 1800-talet!
TV-rummet i Thottska villan. Superfint! Överallt i huset finns det målningar på vackra, framgångsrika hästar.
Kommentarer
Postat av: jenny
yrkesprovet är inte alls svårt, det va görlätt, och det är inte alls så höga krav som dom säger. de säger bara det för att skrämas lite.
Postat av: Lisa
Vad kostar hela utbildningen på strömsholm?
Postat av: Lisa
Vad kostar hela utbildningen på strömsholm?
Postat av: Julia
SVAR LISA: utbildningen kostar 3 900 kr
Postat av: Lisa
okej :)